Zapiekanka makaronowa z kiełbasą – kolejny szybki obiad
Składniki:
- nieduże pętko kiełbasy (ja użyłam polskiej pieczonej)
- cebula
- pół paczki makaronu – 250 g
- pół śmietanki kremówki – 100 g
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 garście starkowanego sera
- zioła prowansalskie
- sól
- natka pietruszki
Pokrojoną kiełbasę podsmażam z cebulką. Gotuję makaron. W miseczce przygotowuję sos, czyli mieszam śmietankę kremówkę z koncentratem pomidorowym, dodaję sól i sporą ilość ziół prowansalskich. W naczyniu żaroodpornym mieszam wszystkie składniki, czyli podsmażoną kiełbasę, przygotowany „sos”, ser i natkę pietruszki. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut . Proste i smaczne
Kolejny dowód na to, że z makaronem im prościej tym lepiej (i smaczniej) :)
Zapiekanka makaronowa , pożywna i łatwa. Super przepis dla każdego !!!